"Dimana ada kolam, Disitu ada Kami" "Wherever the ponds are, There we will be"

"Dimana ada kolam, Disitu ada Kami" "Wherever the ponds are, There we will be"

Tuesday, January 27, 2009

Revenge Mission - Kolam Tasik Biru Kundang (Kolam Big Boss - nama baru kolam ini)

Malam nie, aku, Die Mache dan Ustz Ya Rohu berdikit ke kolam di Kundang. Setelah beberapa bulan xrepeat, kami akhirnyer kembali semula.

Tanpa membuang masa, macam biasa game dimulakan oleh Ustz Ya Rohu dengan beberapa ekor rohu dan patin. Manakala Die Mache pula, Jeng..Jeng... berjaya menaikkan dua ekor patin saiz gabak, 5.8kg dan 5.3 kg. Besar beb. 20 minit tue nak buat naik setiap satu. Habih semua orang kena kasik laluan utk patin nih, kalu x sewang ler jawabnyer. Nasib agak tidak menyebelahi kami, patin yang pertama ter'missed' jackpot sebab dapat selepas jam 12mlm. Kalo tak, senang2 dapat 5rat malam nie. Nak buat camner dah bukan rejeki kami. Kedua-dua patin dipulangkan semula kpd owner dan kami dibayar sebanyak RM22 hinggit. Murah giler. Tapi xper, owner pun kaki pancing gak yg tidak mementingkan keseronokan memancing. Bagi beliau yang paling penting, ikan makan umpan dan stim waktu tarik-menarik berlaku. Bukan ker itu seronok namanyer... fenin aku...

Jam 4pg kami belah dan aku tengok Die Mache jalan agak senget skit, sakit bahu agaknyer. Dah lama dah Die Mache gersang saiz gabak nie.... Aku, nasib baik dapat lesen. Kalo x seminggu xleh bawak pancing. he.. he... nasib baik. - Mae SK

nie yang 5.8kg nyer.........

Hasilnyer semua skali

Die Mache yg kelenguhan bahu dan puas...

14 comments:

Taji said...

Cis... kalu aku pegi mesti xdapat. kalu aku join skali...haram xdapat...huhuhuh. nasib badan. melepas lagi!!!!

Mae SK said...

Demo keno gi acap skit. pastue kalu nok hok besar demo keno bacuh upe sdiri. Baru ado ong!!

Die Mache said...

Tau tak per !!! bacuh sendiri ya Pak Taji :)

Mae SK said...

Trip ko Laguna lagu mano? Male esok tuh!

Die Mache said...

beres , tapi kalo agak agak 3 kali campak lekat kat tunggul kita beralih arah laa nampak gayanya...

Mae SK said...

Bahan2 cukup ko dok tuh?

Die Mache said...

ustaz nak turun juga.. tak cukup abe (dedak aje yang kuranggg lain ok)!!!

Mae SK said...

pukul brapo ari nih tuh?

Die Mache said...

pkl 8.00 pm ..pintu 10 (antarabangsa - MH 159)
pilot = Ustz Ya TETAPI stok kurang laa bro !! cam ner erk???

Mae SK said...

ambo xdan hari nie. Sbb kawe keno g amik ore tino balik kijo hari nie. lambat tue be wei

Mae SK said...

maksud ambo xdan nok gi beli dedak be wei!

Die Mache said...

kena gie ambil ore tino, pass kata anak sakit? beres kita guna hok mana ada lerr...

Mae SK said...

Mitok maaf deh. Sudah tukar sbb ambo telah pinjam keto seseorg utk gi amik anok ko hospital. Jadik xperlu lg g amik org tino ambo. Timo kasih kpd seseorg yg baik hati itu.

Ustz Ya Rohu said...

takan terima kasih air liorrr aje.. wakakakakakak...